Duurzaamheid

Webshops zorgen gemiddeld gezien voor minder CO2-uitstoot dan fysieke winkels. Toch willen ook wij onze webshop nog duurzamer maken. Door onze CO2-uitstoot te verminderen en zuinig om te gaan met materialen willen wij ons steentje bijdragen aan een betere leefomgeving en een groenere en schonere planeet. Hieronder lees je hoe wij dit doen. 

Duurzame verpakking

Wij maken voor 90% gebruik van kartonnen verzendzakken, welke recyclebaar zijn. Ook proberen we bij elke bestelling niet onnodig grote verpakkingen te gebruiken en is een groot deel van onze verzendzakken voorzien van een retourstrip zodat deze hergebruikt kan worden voor het terugsturen van producten. Daarnaast wordt niet elk apart product verpakt in een aparte plastic zak. Wij streven ernaar om in de nabije toekomst voor 100% gebruik te maken van kartonnen verzendzakken. Hiermee willen we niet nog meer onnodig plastic de wereld in helpen.

Beperk papiergebruik

Aangezien wij al gebruik maken van papier voor onze verzendzakken willen wij het verdere papiergebruik zo veel mogelijk beperken binnen ons bedrijf. Zo is het volledige retourproces online te vinden en te voltooien. Er worden alleen nog kleine instructie kaartjes meegestuurd met de bestelling. Ook sturen wij geen besteloverzicht mee met de bestelling, deze is te vinden in de e-mail nadat de bestelling geplaatst is. 

Een groen kantoor

Niet alleen bij het verwerken van bestellingen willen wij denken aan het milieu ook in het kantoor kan je op verschillende manieren een bijdrage leveren. In ons kantoor scheiden we ons afval, maken we gebruik van led-lampen en sluiten we de computer af aan het eind van de dag. Daarnaast laten we het licht niet onnodig aanstaan. Ook deze kleine toepassingen leveren een bijdrage aan een duurzamere  onderneming. 

Duurzame pakketvervoerder

ÔĽŅOok tussen transportbedrijven zit verschil in de mate van¬†milieuvriendelijk-¬†en duurzaamheid. Wij maken gebruik van PostNL voor al onze verzendingen. PostNL is volgens de Dow Jones Sustainability Indices¬†in 2016 het meest duurzame bedrijf in de transportsector. Handig, want dankzij Shops United kunnen wij met PostNL goedkoop (en dus ook duurzaam) je pakketen versturen.

Beperken van retourzendingen

Elke retourzending stoot extra CO2 uit. Hierom willen we dit zo veel mogelijk beperken. Om er voor te zorgen dat onze klanten zo min mogelijk terugsturen is het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn over onze producten. Wij zorgen daarom voor duidelijk omschrijvingen, goede productfoto's en -filmpjes en we geven altijd bij elk product aan welke maat er op de foto's wordt gedragen en of deze groter, kleiner of normaal valt. Zo kan jij de beste beslissing maken en zorgen we samen voor minder uitstoot. 

 

12 mei 2022 — kimberly keijzer